Ervaringen

Persoonlijke verhalenNaam: Nelly B.
Leeftijd: 83 jr.
Woonplaats: Veenendaal
Klachten: In de loop van de jaren gekomen voor diverse klachten. Onder andere duizeligheid, revalidatie na total hip operatie.

Eric komt vaak tot een andere diagnose dan mijn huisarts. Na behandeling blijkt dat het de juiste was. De osteopathie behandelingen geven een zeer goed resultaat. Hij verstaat zijn vak bijzonder goed en werkt met veel enthousiasme.


Naam: Vladimir Andric
Leeftijd: 45 jr.
Woonplaats: Nieuwegein
Beroep: Manager
Klacht: Rug+schouders

Ik ben meerdere keren door Eric van den Donker behandeld ivm klachten door mijn werk. Door mijn zittende beroep heb ik vaak last van rug en schouders.
Naast de praktische tips die hij geeft om het te voorkomen (die ik steevast niet even netjes toepas), staat een osteopathie behandeling altijd garant voor weer een pijnloze periode.
Bij Eric merk je de passie voor zijn vak en dat uit zich in het resultaat! Mijn kennissenkring doet tegenwoordig ook zijn voordeel met de kennis en kunde van Eric, dat zegt genoeg over zijn kwaliteiten!


Naam: Jan de Swart
Leeftijd: 79 jr.
Woonplaats: Hilversum
Beroep: Gepensioneerd huisarts
Klacht: Knieklachten

Aanvankelijk kwam ik bij Eric van den Donker wegens knieklachten. Meteen hadden we een klik. Klachten zijn na een paar osteopathie behandelingen als sneeuw voor de zon verdwenen.
Ik ben nu onder behandeling voor ernstiger klachten. Al was het alleen maar de ontspanning en weer in balans komen die hij me geeft.
Als persoon mag ik Eric erg graag, vriendelijk en zeer betrokken.


Naam: Marjolein Comello
Leeftijd: 50 jr.
Woonplaats: Hilversum
Beroep: Finance Manager
Klacht: Schouderklachten

Nadat de reguliere fysiotherapeut mij 5 jaar geleden niet verder kon helpen met mijn schouderklachten kwam ik terecht bij de Osteopathie praktijk van Eric van den Donker. Na een prettige en grondige intake ging Eric van start met de behandeling. Waar een fysiotherapeut zich alleen richt op de lokale klacht, richt Eric de behandeling op mijn lichaam als één geheel; zo bleek een massage van mijn organen effectief voor de beweeglijkheid van mijn nek. Nadat mijn klachten verholpen waren ben ik de praktijk blijven bezoeken. Omdat ik een zittend beroep heb en daardoor vaak spanning in mijn rug, nek en schouders, laat ik mij eens in de 8 weken behandelen. Ik zie het als onderhoud van mijn eigen lijf. De sfeer in de praktijk is altijd heel prettig, Eric luistert goed en neemt de tijd voor je. Eric is open en eerlijk persoon, zeer deskundig en voert zijn vak met passie uit.


Naam: Frederike
Leeftijd: 50 jr.
Woonplaats: Amersfoort
Beroep: Professional Organizer
Klacht: Tennisarm

“Jaren geleden kwam ik bij Eric van den Donker met een (chronische) tennisarm. Mede door zijn osteopathie behandelingen ben ik hier vanaf gekomen. Rug- en schouderklachten die bij mij regelmatig terugkeren, behandelt hij met veel resultaat. Eric kijkt verder dan het probleem en denkt mee aan oplossingen. Zijn behandelingen zijn professioneel en deskundig. Door regelmatige bijscholing breidt hij zijn technieken uit, met resultaat. Ik maak elk jaar een afspraak voor periodiek onderhoud omdat ik weet dat ik bij Eric in goede handen ben”.


Naam: Laurien P.
Leeftijd: 65 jr.
Woonplaats: Hilversum
Klacht: Liesklachten

Sinds een tijdje ben ik een cliënt van Eric van den Donker. Ik had al van alles geprobeerd en
hij was eigenlijk mijn laatste hoop. Hij gaf mij direct het vertrouwen dat het allemaal goed zou komen. Hij was ook eerlijk en zei dat er wel een paar behandelingen voor nodig waren. Die heb ik nu gehad en ik ben heel blij met de vooruitgang die ik heb geboekt
Ik vind Eric een bijzonder kundige osteopaat en bovendien een hele aardige man die goed kan luisteren. En ook heel belangrijk: in deze tijd werkt hij 100% corona veilig.


Naam: Meike B.
Leeftijd: 47 jr.
Woonplaats:  Hilversum
Beroep: Stewardess
Klachten: bekkeninstabiliteit tijdens zwangerschap, rug, tennis elleboog

Inmiddels 12 jaar geleden, kwam ik voor het eerst bij Eric. Tijdens mijn zwangerschap had ik beginnende bekkeninstabiliteit gekregen, tijdens en ma mijn zwangerschap ging ik naar een fysiotherapeut hiervoor, maar zonder resultaat.
Al na 2 behandelingen bij Eric merkte ik duidelijk verschil. Nog een paar behandelingen verder, was ik zo goed als klachtenvrij.
De afgelopen jaren heb ik me bij diverse klachten ( lage rug, tennis elleboog, schouder, gescheurde enkelbanden) zowel door fysiotherapeuten als door Eric laten behandelen. Telkens gingen de klachten pas over als Eric deze behandeld had, alle fysiotherapie leek in mijn geval vergeefs.
Eric is vriendelijk, heeft een luisterend oor, respecteert privacy, stelt je op je gemak, heeft begrip bij eventuele bedenkingen en staat ook open voor andere behandel methodes, hij zal als het nodig is, altijd verwijzen naar een andere therapeut.
Over de jaren heb ik meerdere mensen hem aanbevolen en zij zijn ook allen vol lof!


Naam: Jara
Woonplaats: Hilversum
Leeftijd: 21 weken
Klacht: Voorkeurshouding


Begin augustus ben ik bevallen van onze lieve dochter Jara. Helaas was dit een zeer heftige bevalling.
Ze is gehaald met de vacuümpomp en heeft daardoor veel hoofdpijn en nekklachten gehad, dit resulteerde in een voorkeurshouding en ze had veel last van haar darmpjes. Non-stop huilen en flessen zeer onrustig drinken.
Na twee behandelingen bij Eric was de voorkeurshouding enorm verbeterd!
Haar darmpjes zijn nog steeds wel gevoelig maar inmiddels gaat het daar ook een stuk beter mee!
Ik ben heel blij met het resultaat en raad het zeker aan om met een baby naar Osteopaat Eric van den Donker te gaan.


Jennifer Moolenaar
(Moeder van Jara)


Naam: Peter Driessen
Leeftijd: 52 jr
Woonplaats: Hilversum 
Beroep: multi antroponeur
Klacht: Lage rugklachten

Eric van den Donker is een Osteopaat die precies voelt waar t wringt en je op de juiste punten aanpakt. Na een osteopathie behandeling is het net of het lichaam ruimer in zijn jasje zit, spanningen (ook mentale) van je afgevallen zijn en dat het lichamelijk zelf helend vermogen een boost heeft gekregen. Een lach en soms een traan maken het geheel af. Verlicht verlaat ik dan ook zijn praktijk!


Naam: Meindert Tepper
Leeftijd: 69 jr.
Woonplaats: Hilversum
Klacht: Post klachten na heup fractuur

Ik kwam in 2015 bij Eric van den DOnker terecht door een gebroken heup en had na de operatie problemen met lopen. Eric vond verschillende blokkades in mijn lichaam en herstelde deze. In hetzelfde jaar ben ik nog zonder problemen gaan lopen van Porto naar Santiago de Compostella.
In 2019  had ik  door een val van de fiets problemen na een polsbreuk operatie en na een aantal osteopathie behandelingen heeft Eric ervoor gezorgd, dat ik mijn kracht en functionaliteit weer terug kreeg.
Ik kan altijd bij hem terecht.
Heel fijn contact, hij heeft een sterke communicatie en is heel oplossingsgericht.  Geen zweverig gedoe, heeft verstand van zijn vak en is betrokken.
Kortom, ik ben super  tevreden.  

 


Naam: Dorrit Heineke
Leeftijd: 64 jr.
Woonplaats: Hilversum
Beroep: Vastgoed
Klachten: Duizeligheid, knieklachten

Eric van den Donker heeft veel passie voor zijn vak, deze passie gaat gepaard met een grote mate van kundigheid en vertaald zich in betrokkenheid naar zijn patiënten.
Na de behandeling voel je echt dat er in positieve zin wat veranderd is! samengevat: een kundige en bevlogen osteopaat die echt voor je gaat!
 


Naam: Martijn Bruil
Leeftijd: 48 jr
Woonplaats: Amersfoort
Beroep: Consultant
Klacht: Nek en onderrug

Ik leid een druk en onregelmatig leven. In werk, mogelijkheid om te sporten of te ontspannen, veel onderweg. Had altijd twee zwakke punten: m’n nek ging regelmatig ‘op slot’ en ook mijn onderrug begaf het regelmatig. Gevolg was veel pijn, dagen plat, etc. Sinds ik bij Eric kom, zijn deze punten onder controle en geven ze me geen problemen meer. Ik ga regelmatig voor een behandeling en daarmee houd ik mijn lichaam ‘flexibel’. De osteopathie  behandelingen zijn soms stevig, maar ik voel dat mijn lichaam reageert en ‘in beweging’ wordt gezet. Als ik een tijd niet ga, merk ik dat ik weer meer kwaaltjes krijg (ik ben 48). Dus is het voor mij een goede routine om weer even een check-in voor mijn lichaam te doen!


Naam: Scott Martin
Leeftijd: 49 jr.
Woonplaats: Hilversum
Beroep: MRI laborant
Klacht: Onderrug

Ik ben al 28 jaar patiënt bij de osteopaat. Mijn osteopathie behandelingen begonnen in London na verwijzing van mijn huisarts in verband met een nekblessure. Hij loste mijn nekprobleem op, maar ontdekte ook zwakke punten in mijn hele rug. Na mijn vertrek uit London heb ik verschillende osteopaten bezocht: in Australië, Nieuw Zeeland en ook in Amsterdam toen ik daar 12 jaar geleden kwam wonen. Helaas waren deze behandelaars niet zo goed als mijn allereerste. Dat veranderde helemaal toen ik Eric tegenkwam. Zijn uitgebreide analyse van mijn rug maar ook verder naar mijn nieren bijvoorbeeld, brachten andere zwakke punten van lichaam in beeld. Zijn intuïtie verbaast mij elke keer en zijn methodische onderzoek wijst precies naar de oorzaak. Zijn behandelingen geven snel en resultaat en zijn fantastisch effectief. Hij is ook eerlijk. Soms een beetje te eerlijk, maar hij heeft altijd gelijk! Hij is eigenlijk beter dan mijn allereerste Osteopaat in Londen. Niet alleen door directe verbetering, maar ook doordat hij tijdens sessies verder kijkt, naar het hele lichaam. Hij connect, voelt, luistert en let op het geheel. Met dank aan hem kan ik uitgebreid sporten zonder pijn met passie van triatlons. Hiervoor ben ik heel dankbaar.
 


Naam: Lennart Kiene
Leeftijd: 42 jr.
Woonplaats:Hilversum 
Beroep: Cliënt Manager
Klacht: HamstringblessureEen osteopatische behandeling door Eric van den Donker kan ik iedereen van harte aanbevelen.
Een aantal jaar geleden kwam ik voor het eerst voor een hamstring blessure bij Eric en werd zo goed behandeld dat ik terug ben gegaan toen ik later last had van mijn knie. Wat Eric goed doet is zijn rustige en vooral heldere manier van communiceren, hij legt heel goed uit wat hij doet en waarom dat helpt. Zijn directe aanpak en manier van met mensen omgaan zorgde ervoor dat ik terug ben blijven komen voor jaarlijkse check-ups. Maar niet alleen voor mezelf, ook mijn vader heeft hij meerdere malen behandeld en inmiddels heeft Eric ook mijn dochtertje van 6 weken oud geholpen toen ze last had van krampjes en spanning in haar nek en lijf. Drie generaties zijn gebaat bij zijn behandeling. Baby's zijn bij hem absoluut in goede handen.
Wat mij vooral aanstaat is dat hij niet aan symptoombestrijding doet, maar het onderliggende probleem van het ongemak aanpakt, iets waar ik veel baat bij heb.
Kortom niets dan lof, ik beveel Eric zeker aan!


Naam: Kim Varkevisser
Leeftijd: 35 jr
Woonplaats: Hilverersum
Beroep: Leraar basisonderwijs
Klacht: Rug- en nekklachten


 

‘De osteopatische  behandelingen van Eric zorgen ervoor dat ik met mijn rug- en nekklachten kan leven, iets waar ik jaren mee getobd heb. Daarnaast pakt hij andere lichamelijke- en stress gerelateerde klachten aan die spanning in mijn lichaam veroorzaken. Ik voel mij fysiek en daarnaast ook geestelijk altijd stukken beter na een behandeling! Ook heeft Eric mijn kinderen in hun jongere- en babyjaren behandeld waarmee veel rust behaald is. Eric licht altijd goed toe welke gebieden hij behandeld en waarom. Eric is een enthousiaste, vakkundige man en zet hij zich in om zijn cliënten zo snel mogelijk te helpen. Ik kan iedereen aanraden een afspraak bij Eric van den Donker te maken, het doet zoveel voor je lichaam!’


Naam: Ratna Debipersad
Leeftijd: 36 jr
Woonplaats: Utrecht
Beroep: Klant adviseur zorgverzekeraar
Klacht: Ziekte van Crohn
 
De osteopatische behandelingen bij Eric van den Donker zijn erg goed en vooral heel goed voor mijn lichaam. Hij kijkt naar je lichaam en behandelt ook het geheel. 
 
Hij luistert goed naar wat je klachten zijn en kan goed uitleggen waarom hij een bepaalde handeling uitvoert.  Het behandel traject is ook korter dan bij andere lichaams gerichte therapie.  Ik ging voor mijn schouder naar Eric en ik heb hier geen last meer van. 
 
Ik heb de ziekte van Crohn en ik ben ervan overtuigd dat mijn osteopathie behandelingen bij Eric eraan bijdragen dat ik nu al een jaar medicijnen vrij ben. Ook heb ik artrose in mijn knie en ook bij deze aandoening bieden de behandelingen en tips van Eric pijn verlichting en kan ik mijn knie steeds beter bewegen.
 
Kortom ik beveel de behandelingen van harte aan, wil je een blijvende en passende oplossing voor je lichamelijk ongemak, ga dan als eerst naar Osteopathie Praktijk Van Den Donker.

Naam: Petra K.
Leeftijd: 47 jr.
Woonplaats: Hilversum
Beroep:
Klacht: Rug- en nekklachten

4 Jaar geleden ben ik via een kennis terecht gekomen bij Eric. Destijds had ik rugklachten en daar heeft Eric mij snel en vakkundig vanaf geholpen. Daar is het niet bij gebleven want Eric kijkt niet naar het ene probleem wat op dat moment speelt maar kijkt en informeert verder. Zo had ik om de week migraine en daar ben ik nagenoeg vanaf door de behandelingen van Eric. Preventief heb ik om de 6 tot 8 weken een afspraak en daarna voel ik me weer helemaal soepel en fit. Als er tussentijds iets behandelt moet worden, zoals laatst mijn nek, dan stuur ik gerust en appje en maakt hij tijd voor je! Een zeer goede, ervaren osteopaat, hij weet waar hij het over heeft en legt goed uit waarom en hoe hij het gaat behandelen. Ik ben zeer tevreden en raad hem echt iedereen aan!